opc_loader
 ​
Snelle levering
Vanaf €50,00 gratis bezorgd
Persoonlijk advies
14 dagen retourrecht

ADVIES OP MAAT?

MAIL

OF

BEL: 085 - 043 30 27

Heb je al weleens van elektrische convector radiatoren gehoord, maar vraag je jezelf af hoe deze radiatoren precies werken? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog lees je namelijk wat een elektrische convector radiator is, hoe de radiator werkt en welke soorten elektrische convector radiatoren er zijn.
 

Duurzaam elektrisch verwarmen met een convector verwarming
 

Elektrische convector radiatoren staan bekend om het duurzaam verwarmen van ruimtes. De convectiepanelen hebben een constructie van aluminium ecodesign met een optimale warmtegeleiding, waardoor de radiator direct opwarmt. Daarnaast zijn de radiatoren energie-efficient zodat je flink veel energie bespaart. Als je het juiste vermogen gebruikt, hebben de convector radiatoren aan tien minuten stroom per dag voldoende om de hele ruimte te verwarmen.

Je kan de radiator met een digitale thermostaat gemakkelijk instellen en zo jarenlang genieten van een heerlijke temperatuur per ruimte.
 

De look en feel van een duurzame convector verwarming

De duurzame convector verwarming van Adax heeft een mooi, elegant design. Met de Adax wandconsole of handige vloerstandaard kunnen deze convector panelen in elke ruimte worden geplaatst.
 

Hoe werkt een convector verwarming?
 

Een traditionele CV verwarming werkt met een centrale thermostaat die in een bepaalde ruimte wordt ingesteld. Vervolgens wordt er door de CV verwarming toegevewerkt naar deze ingestelde temperatuur. Elektrische convector radiatoren werken ook vanuit dit principe met een instelbare temperatuur. Er is alleen geen warmte verlies waardoor de ruimte sneller wordt verwarmd tot de ingestelde temperatuur. Als de gewenste temperatuur is bereikt zal de radiator zichzelf uitschakelen.
 

Verwarmen op basis van convectie

De meeste elektrische radiator panelen werken op basis van convectie, waarbij door luchtverwarming de warme lucht stijgt op natuurlijke wijze. De koude lucht wordt vanaf de grond opgezogen en via het paneel verwarmd. Hierdoor wordt de lucht in de ruimte circulair opgewarmd.

De Adax Neo is een van de meest gebruikte elektrische convector radiator panelen. Het compacte, moderne design maakt deze radiator geschikt voor zowel nieuwbouw, renovatie, chaletbouw als utiliteitsbouw. Het paneel is eenvoudig te installeren en voorzien van een ingebouwde thermostaat met diverse energiezuinige programma’s. De thermostaat heeft bijvoorbeeld een dag- en nachtmodus, zodat je doelgericht kan verwarmen. Daarnaast kunnen de Adax Neo radiator panelen ook worden aangestuurd door een centrale thermostaat.
 

Convector verwarming met wifi aansturen
 

Je verwarming aansturen met wifi, dat klinkt toch als muziek in je oren? Het Adax Neo Wifi paneel is een elektrische convector verwarming met wifi systeem. Je kan de verwarming bedienen via een app op je smartphone. In deze app kan je meerdere radiatoren in verschillende ruimtes gemakkelijk bedienen. Daarnaast kan je weekschema’s instellen en je verbruik monitoren.

Meer lezen over elektrische verwarmen via je smarthpone? Lees dan deze blog.

Bekijk hier direct ons aanbod elektrische convector radiatoren.